четвер, 18 лютого 2016 р.

Небесна Сотня в вирій полетіла


День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції  Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам'ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
З нагоди трагічної річниці вшанування Героїв Небесної Сотні в Шотівській сільській бібліотеці проведено годину історичної правди « Небесна Сотня в вирій полетіла» .  Під час якої Бібліотекар розповіла присутнім про події тих трагічних років та героїв , які не жаліючи свого життя виборювали свободу для рідної землі. Юні читачі бібліотеки прочитали патріотичні вірші присвячені  тим подіям, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за незалежну, європейську державу. Всі присутні переглянули відеофільм пам’яті Героїв
« Вічна памʼять героям Майдану».



До уваги присутніх була представлена виставка вшанування « Герої не вмирають», на якій розміщено фото тих героїв, які загинули на Майдані за Україну.
 

18 лютого до дня  Героїв Небесної сотні в Шотівській загальноосвітній школі разом з бібліотекарем Тищенко О.С , директором сільського Будинку культури Богдан С.О., вчителем початкових класів Карнаух Л.А. була проведена  година  - реквієм в пам’ять про загиблих на Майдані.
«Для чого люди вийшли на Майдан?»  - такими словами бібліотекаря  розпочався захід.
 Що сталося на Майдані два роки тому ,ми  повернулися до подій Революції Гідності переглядаючи кадри з документального  фільму  «Зима, що нас змінила» та фотохроніку днів, коли об’єднані поривом душі, люди встали за свободу та прагнення жити у незалежній країні.

На фоні пісні «Молитва за Україну» ведучі заходу Панченко Назар та Васильєва Юля  закликали згадати в молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше  майбутнє.
Зворушливо прозвучала пісня у виконанні Богдан С.О. « Небесну сотню господи прийми».



 Учні школи Гайко Вікторія та Кузьменко Олена з болем у серці прочитали емоційні вірші присвячені  героям Небесної сотні, які нікого з присутніх не залишили байдужими.  Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» була запалена свіча пам’яті, яку передали з рук в руки учні школи.


Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні впавши мертвими за світле майбутнє України. А на кінець під мелодію пісні «Господи помилуй нас» побажали всім миру,злагоди та віри в перемогу!
Головним у світі є любов, і люди яких ми поминаємо,власне засвідчили свою любов до своєї країни, свого народу.



«Ми їх пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати!».
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар