вівторок, 16 лютого 2016 р.

Афганська війна очима сьогодення


15 лютого в нашій країні відзначають скорботний День пам’яті воїнів-афганців. Всі ті, хто воювали на афганській землі і повернулися з Афганістану і ті, хто назавжди залишилися там, і ті, хто вірили в перемогу – довго чекали цього дня – 15 лютого 1989 року. Десять років йшла неоголошена війна. У тому поході обірвалися тисячі життів молодих радянських воїнів. Через горнило Афганістану пройшло і  5 наших земляків односельчан , один з них не повернувся до батьківської оселі.
З метою вшанування учасників бойових дій на території  Афганістану, в читальній залі  Шотівської сільської  бібліотеки  діє перегляд літератури «Афганська війна очима сьогодення». На перегляді представлені історичні документи та художні твори, присвячені героїчним подіям в Афганістані,
портрет нашого  земляка, який загинув, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, фотографії учасників бойових дій.
Проведено інформаційну годину „Ми будемо довго пам’ятати і вам  забути не дамо”.  Діти слухали про мужність і безстрашність воїнів, які були ненабагато старшими за них. Присутнім було продемонстровано відеофільм про Афганські події.
 В школі, де вчився воїн-афганець Анатолій Фатєєв, установлена  меморіальна дошка, біля якої було проведено лінійку пам’яті вшанування .
Після заходів діти відвідали могилу воїна інтернаціоналіста Анатолія Фатєєва та поклали квіти.
Вічний вогонь пам’яті не згасає над воїнами-інтернаціоналістами. Він попереджує, він закликає: не місце війнам в житті людей! Хай чорну війну навічно переможе світлий, чистий, ясний мир!









    

 

Немає коментарів:

Дописати коментар