четвер, 28 січня 2016 р.

Крути - наша слава, наша історія

29 січня українська громадськість відзначає день пам’яті  героїв  Крут.
Подвиг студентів , які полягли у бою на Чернігівщині  1918 року, став символом героїзму української молоді у боротьбі за Незалежну Україну. Вони призупинили наступ більшовицьких війську на столицю України, що дало можливість евакуювати уряд УНР і продовжити переговори, які завершилися підписанням Брестського договору.
До річниці бою під Крутами в бібліотеці села Шотівка для користувачів різновікової категорії було проведено єдиний день інформування населення "Крути - трагедія і гордість України".
На протязі дня  користувачі бібліотекми мали змогу здійснити  історичну відео - подорож у минуле " Герої Крут  у памяті народній".
 Бібліотекар ознайомила присутніх з тими жахливими подіями, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути. 

 Ми згадуємо про  мужність молодих людей,які мріяли і боролися за сильну Українську державу. Символічно, що саме в ці важкі для України часи, ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні , відстоює інтереси українців: інтереси державності,соборності та свободи.



Немає коментарів:

Дописати коментар