четвер, 21 січня 2016 р.

Україна – соборна держава



22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України.
       Ця дата пов’язана з двома подіями Української революції: проголошенням IV Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою (22 січня 1918 р.) та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки (22 січня 1919 р.).
    З цієї нагоди в Шотівській сільській бібліотеці  пройшла  година державності  «Україна – соборна держава» з  користувачами різновікової категорії, мета якої викликати інтерес до вивчення історії України, поглибити знання  про історію виникнення свята . Бібліотекар  розповіла присутнім  про перебіг подій доленосного дня  22 січня 1919 року, коли представники Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки ухвалили Акт Злуки. Діти переглянули  відео живого ланцюга від Львова до Києва, який утворили українці 22 січня 1990 року та презентацію « Україна – наш дім».  
Цій визначній події присвячена тематична  виставка «Соборність – сила і єдність держави», що діє в бібліотеці. Про довгий і тернистий шлях України до соборності, діяльність УНР та її очільників йдеться в цікавих  документальних джерелах. На заході лунали вірші про Україну у виконанні Кононець Дмитра та Кондратьєва Олександра.
Закінчилась  година молитвою за нашу державу та побажанням усім присутнім міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

Слава Україні! Героям Слава!






Немає коментарів:

Дописати коментар