вівторок, 23 червня 2015 р.

День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни


      День 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна війна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. День початку війни став днем глибокої скорботи.
Не стало винятком і наше село. Шотівська земля втратила багатьох своїх синів та дочок . Пам'ять про них завжди палатиме вічним вогнем у наших серцях. Саме тому напередодні Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні в сільській бібліотеці  села Шотівка було оформлено виставку -  реквієм « Вогонь війни у пам’яті навічно»  на якій висвітлено матеріали та фотодокументи про події цієї жахливої війни. З користувачами дітьми бібліотеки було проведено екскурсію до пам'ятника «На честь воїнів односельчан».  Біля пам’ятника бібліотекар зробила короткий екскурс,  що на  території села Шотівка  було проведено урочистий ритуал перепоховання останків воїнів Червоної Армії з пам’ятки історії « Братська і одиночна могили воїнів Радянської Армії» до пам’ятки історії « Пам`ятник на честь воїнів односельчан».  В церемонії перепоховання взяли участь представники сільської ради, військовий комісар Іванівського району Терьошин С.А., фермери, підприємці та громада села.
Факт перепоховання був зумовлений тим, що розпочалася руйнація пам’ятників, в зв’язку з заселенням вулиці Леніна. Територія, де знаходилися пам’ятники була неохоронна.
На сьогодні на території села Шотівка знаходяться 2 могили воїнам, що загинули в роки Великої Вітчизняної війни. Пам`ятки розташовані та території сільського кладовища, та Пам`ятник на честь воїнів односельчан знаходиться в центральній парковій зоні. Справа  біля пам’ятника знаходиться могила  лейтенанта Самуйлика М.С.  та лейтенанта Сидоренко О. а зліва знаходиться могила лейтенанта  Ломачова Ф.Г. та молодшого лейтенанта  Єніна М.М.
Хвилиною мовчання діти вшанували пам’ять за загиблими.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар