вівторок, 14 квітня 2015 р.

Світле свято Великодня

Великдень - одне з найурочистіших свят християн і пов`язане воно з воскресінням Ісуса Христа.
 В Україні Великдень святкується з Х ст., але його назва походить ще з дохристиянських часів.
Великдень – одне з найвизначніших народних свят, яке впродовж багатьох тисячоліть займає на території України серед календарних свят наших предків одне з найпочесніших місць. Витоки цього свята сягають глибини не віків а тисячоліть.
Щороку напередодні Великодня для користувачів бібліотеки проводяться святкові заходи.
В Шотівській сільській бібліотеці відбувся урок народознавства « Дзвонять дзвони величаво» під час якого діти почули розповідь ведучої Тимчук Анастасії про історію свята і традиції святкування Великодня, про писанки. Діти читали прислів’я та вірші про свято Великодня. Захід супроводжувала фото презентація «Великодній кошик».
А для маленьких відвідувачів бібліотеки в дитячому садку проведено дитячий ранок « Світле свято Великодня».  Діти на свято прийшли у вишиванках з Векодніми пасхами та писанками. Вихователь дитсадка Супрун Л.О. ознайомила дітей з історією свята та традиціями святкування Пасхи а бібліотекар розповіла про історію писанки, її обрядове значення, символіку кольору.  Далі діти розповідали великодні віршики, співали народні пісні про Великдень та не обійшлося свято і без святкового жартівливого танку.

В кінці свята всі пригощалися Великодніми ласощами.










Немає коментарів:

Дописати коментар