вівторок, 7 серпня 2018 р.








28 вересня 2018 року  видатному українському педагогу, дитячому письменникуВасилю Олександровичу  Сухомлинському  виповнюється 100 років від дня народження.
Мудра людина із щирим серцем. Так називають Василя Олександровича Сухомлинського, заслуженого учителя України, лауреата Державної премії імені Т. Г. Шевченка.
За своє коротке життя Василь Олександрович зробив дуже багато для дітей і взагалі для педагогічної науки. Неоціненну літературну спадщину залишив нам видатний вчитель і письменник.
Твори Сухомлинського - то щирі і мудрі уроки великою душею і талантом вчителя. Вони розкривають перед нами красу навколишнього світу й рідного слова. Навчають людяності й мудрості.
35 років свого життя Василь Олександрович віддав школі. Вдумливо й наполегливо намагався Вчитель не тільки дати належні знання своїм учням, але й зростити їх хорошими людьми, добрими й чесними, відважними й стійкими, трудолюбивими й життєрадісними. Василь Олександрович сам дуже любив дітей і діти любили його.
На честь 100-річчя Василя Олександровича Сухомлинського, з метою ознайомлення читачів  з життєвим та творчим шляхом видатного вчителя та письменника у Шотівській сільській бібліотеці  складено план заходів до ювілею світоча української педагогіки.
Оформлена постійно діюча книжкова виставка « Великий педагог, великий Добротворець».
Користувачі шкільного віку переглянули презентацію « Мудра людина із щирим серцем».
Бібліотекар провела інформаційну хвилину біля книжкової виставки про цікаві факти з життя В. Сухомлинського. Діти зачитували добірку влучних висловлювань видатного українського педагога Василя Олександровича Сухомлинського. Його мудрі слова заставляють замислитися і направляють на вірний шлях. 



Немає коментарів:

Дописати коментар