четвер, 5 березня 2015 р.

Михайло Вербицький - велика постать України

4 березня 2015 року виповнюється 200 років від дня народження Михайла Вербицького  (1815-1870) – українського священика, композитора, диригента, громадського діяча, автора музики на слова Павла Чубинського "Ще не вмерла України". Ця пісня стала національним та Державним гімном України.
Верховна Рада України ухвалила постанову про відзначення 200 - річчя від дня народження Михайла Вербицького та 150 –ї річниці першого публічного виконання національного гімну. Цей ювілей змушує бути небайдужим кожного українця, бо невмируща мелодія й слова: « Душу й тіло ми положимо  за нашу свободу» згуртували сьогодні націю. Ця мелодія й слова вже нікого не залишають байдужим.
З нагоди ювілею в Шотівській сільській бібліотеці проведено годину пізнання
« Михайло Вербицький – велика постать України».
 До бесіди про відзначення ювілею бібліотекар запросила працівників сільської ради та учнів школи. Бібліотекар ознайомила присутніх із життям і творчістю геніального композитора. 
У виступі було відзначено, що доля завела Михайла Вербицького у село Стрілки, де з 1853 по 1856 роки був Священником.  Вербицький до кінця служив двом великим силам нашого духовного життя – молитві і пісні – служив самовіддано, одержимо і повсякчас. Розповідь супроводжуваласьМихайло презентацією « Гімн України та історія його створення».  
Присутні мали змогу прослухати уривки музичних творів автора.
Також бібліотекар познайомила користувачів з матеріалами книжкової викладки присвяченої ювіляру« Творець державного  Гімну».
Завершився захід виконанням Державного Гімну України.










Немає коментарів:

Дописати коментар