четвер, 26 березня 2015 р.

Диво - ім'я якому книга









Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України  проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому.
Цього року Всеукраїнський тиждень дитячого читання проходить під гаслом  
« Якщо читає дитина, Україна буде вільна і єдина »,
з цікавою розважальною програмою на кожен день березневих канікул. Все це робиться для того , щоб зацікавити дитину – читача, привити йому любов до книги та читання. Той, хто пізнав радість спілкування з друкованим словом, добре знає про те, що читання – це бурхлива гра уяви, інтенсивна робота думки, творчий процес, який дає ні з чим незрівняну насолоду. 
 Під час проведення тижня діти можуть поспілкуватися зі своїми однолітками, цікаво і з користю провести свій вільний час і звичайно почитати книгу.
23 березня в Шотівській сільській бібліотеці відбулося відкриття Тижня дитячої книги, літературним святом « Сузірʼя вічного й святого – дитяча книга».  На свято завітали постійні незмінні користувачі нашої бібліотеки, які підготували цікаві вислови про книгу, прислів’я та віршики про книгу.
До уваги присутніх  була представлена книжкова виставка творів художньої літератури « Диво – ім’я якому книга».
Бібліотекар ознайомила учнів з історією народження її Величності Книги та історією свята. Далі свято проходило в ігровій формі, діти здійснили подорож у Країну Гри. Користувачі бібліотеки  із задоволенням переглядали літературу, відповідали на запитання вікторини та відгадували загадки із «чарівної скриньки» на краще знання творів художньої літератури, прислів’їв та приказок про книгу. Самі активні Гайко Олег, Стукало Влад, Белічков Сергій продемонстрували гарні знання у літературних конкурсах. Весело й грайливо закінчилося свято, але не закінчується зустріч з книгою. Протягом всього Тижня у нашій бібліотеці  будуть  проведені цікаві заходи  для дітей а саме : віртуальні подорожі, чати з однолітками, ігри, літературні мандрівки та вікторини.
Книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до народів, інтерес до культури. Вона навчає нас рідної мови, розвиває красу поетичного слова.
Тож нехай книги  назавжди залишаться нашими вірними друзями і порадниками.











Немає коментарів:

Дописати коментар