суботу, 21 лютого 2015 р.

Героям Небесної Сотні присвячується


Темними сторінками в історії сучасної  України стали події 
18 – 21 лютого 2014 року, коли захищаючи честь і майбутнє нашої держави, загинули сотні людей. Їх  назвали Небесною Сотнею – людей, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою рідну Батьківщину.
Сьогодні ми в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної Сотні.
На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості українців, які віддали своє життя рік тому, в Шотівській сільській бібліотеці було проведено годину – реквієм «Героям Небесної Сотні присвячується» , учасниками якої стали учні школи, вчителі. 
На захід було запрошено мобілізованого  військовослужбовця Збройних Сил України Кондрата Ярослава Савелійовича.
Ведучі години Тимчук Анастасія та Гайко Дмитро нагадали події тих великих днів, які назавжди змінили сторінки нашої країни.
Учні Белічков С., Стукало В., Кондрат К. та Гайко П. прочитали вірші присвячені тим сумним подіям.
До слова було запрошено директора будинку Культури Богдана С.О., який розповів присутнім , що події на Майдані та на Східному фронті проявили вражаючу незламність. Тож наш обов’язок , 20 лютого – у день Героїв Небесної Сотні, належно вшанувати героїзм українських захисників, і тих,  які полягли, і тих  які  сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України.
Сергій Олександрович прочитав присутнім свій вірш 
« Хлопчик Чиполіно», присвячений сумним подіям, що відбулися рік тому.
 У виконанні Богдана С. та Гайко Д. пролунали пісні « Подай руку Україні» , « Буде нам з тобою що згадати».
Гість зустрічі Ярослав Савелійович розповів  про місію бійця української армії, поділився своїм баченням подій, які відбуваються в зоні АТО. А ще закликав всіх вірити в нашу перемогу в цій війні, бо віра надихає і надає сил для боротьби.   Під звуки метронома  хвилиною мовчання вшанували пам’ять  Героїв Небесної Сотні та солдатів які загинули в зоні АТО.
Під мелодію гімну Небесної Сотні « Пливе кача» ведучі запалили свічку пам’яті і передали її присутнім  з рук в руки по колу.  І нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню – частинки вічного. А світло цієї  свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.
Вони повинні жити в нашій пам’яті!















Слава Україні! Героям слава!
























































Немає коментарів:

Дописати коментар