неділю, 15 лютого 2015 р.

Згадаємо війну в Афганістані

Щорічно 15 лютого ми відзначаємо День виводу  радянських військ з Афганістану. Цьогоріч виповнилося 26 років від того дня, коли останній солдат покинув землю цієї ісламської країни.
Це день пам'яті тих бійців, які виконували свій інтернаціональний обов'язок, воювали та загинули на чужині.
12 лютого в приміщенні сільської бібліотеки була проведена година пам'яті " Згадаємо війну в Афганістані" - присвячену Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, для користувачів різновікової категорії.
Ведучі заходу Тимчук Анастасія та Виперайленко Вікторія розповіли про ту страшну неоголошену війну.До глибини душі вразила всіх  розповідь про " Чорний тюльпан" та
" Груз 200", який щодня відправляли на Батьківщину безутішним батькам та дружинам.
Ведучі розповіли про подвиг нашого земляка Анатолія Фатєєва, який загинув виконуючи свій інтернаціональний обов'язок і не дожив до виводу військ.
Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто віддав життя тоді і сьогодні, увійшовши у безсмертя. 
До уваги присутніх була преставлена виставка - пам'ять
" Цей довічний біль Афганістан", на якій представлені матеріали та світлини на тему афганської війни.
Цікавим для дітей було перегляд відеокліпу " Війна про Афганістан". На протязі заходу лунали пісні афганської тематики. Протягом майже години учні поринали в спогади про страшну війну. 
Бої в Афганістані закінчились, а історія - вічна. Афганська війна в пам'яті людства ще довго буде жити, тому що історія написана кров'ю солдатів і матерів.






Немає коментарів:

Дописати коментар