понеділок, 21 березня 2016 р.

Душа належить людству і епохам


Це ім’я не потребує ніяких рекомендацій, його знають навіть ті, хто ніколи не належав до числа шанувальників поезії. Адже ця жінка – не просто поетеса, книги віршів якої перекладені багатьма мовами, здобули визнання в усьому світі, вона – явище, творчість її варта цілої літератури.
Це ім’я – Ліна Костенко.
18 березня, в перед день народження письменниці,  в Шотівській  ЗОШ I-III ст. відбулася поетична зустріч “Царівна української поезії ” з нагоди 86-річниці від дня народження Ліни Костенко, в якому взяли активну участь  учні 9-11 класів. Сабадаш Андрій, Тимчук Анастасія, Кондрат Костянтин, Богдан Владислав, Гайко Вікторія, Васильєва Юлія, Тимчук Анастасія, Митрофанова Марія, Панченко Назар  з задоволенням читали вірші поезії Ліни Костенко. Кращих читців було відзначено подяками.
Ведучі заходу Виперайленко Вікторія та Гайко Вікторія змістовно  розповіли присутнім про основні життєві та творчі віхи письменниці.
У канву сценарію чудово вплелися романси на слова поетеси, які прозвучали в записі у виконанні співачки Ольги Богомолець « Осінній день»
Присутні на заході мали змогу переглянути відео презентацію « Жінка незвичайної долі».
У свої 86 Ліна Костенко  продовжує дарувати читачам щирість своєї душі, філософське осмислення життя, красу українського слова.
 Її неповторний поетичний світ полонить читачів з першого ж рядка, а її поезії проникають глибоко в душу і закарбовуються назавжди.









 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар